Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης
14/6/2010

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 θα πραγματοποιηθούν οι Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης του Δήμου Λαμίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και ποδηλατικός γύρος (αγώνας) για νέους. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Nature In Action (www.natureinaction.gr) με υπεύθυνο τον κ. Πρατίλα Λουκά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για παιδιά και νέους.
Η πεζοπορική διαδρομή θα γίνει σε σηματοδοτημένο μονοπάτι. Το έργο της σήμανσης των μονοπατιών και των ποδηλατικών διαδρομών πραγματοποιήθηκε το 2008. Είχε προηγηθεί σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμίας (σύμβουλος έργου Πρατίλας Λουκάς). Η μελέτη υποβλήθηκε μέσο της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ) και χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ ΚΠΣ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
08:30  Εκκίνηση της πεζοπορίας. Από τη θέση Πλατάνια στη Δίβρη μέσω  Μονής Αγ. Νικολάου θα καταλήξει στη θέση Κορακόλιθος.
10:00  Εκκίνηση Ποδηλατικού Αγώνα Νέων. Δίβρη -  Αγ. Νικόλαος – Δίβρη (κυκλική διαδρομή).
10:00  Εκκίνηση  1ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους (Δεντροαναρρίχηση, τσουβαλοδρομίες, σαρανταποδαρούσα, στίβος περιπέτειας).
12:30  Διάλειμμα.
13:00  Απονομές Ποδηλατικού Αγώνα
13:30  Εκκίνηση  2ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους
(Τοξοβολία,  Κυνήγι χαμένου θησαυρού).
16:00  Πέρας εκδηλώσεων – Απονομή αναμνηστικών.

 

Αναλυτικές πληροφορίες Πεζοπορικής διαδρομής
Δίβρη – Αγ. Νικόλαος – Ρέμα Κουραδάς – Κορακόλιθος
Μήκος: 7,8χλμ
Υψομετρική: 838μ.→591μ.→867μ.
Χρόνος: 4 ώρες
(Βανάκι παραλαμβάνει όσους κουραστούν στον Αγ. Νικόλαο 2,6χλμ)

 

Αναλυτικές πληροφορίες Ποδηλατικής διαδρομής

Υποχρεωτικός εξοπλισμός το ποδηλατικό κράνος. Δε συμμετέχει κανείς χωρίς κράνος.
Πλατάνια Δίβρης – Νεκροταφείο - Αγ. Νικόλαος – Πλατάνια Δίβρης
Η διαδρομή θα γίνει στα πρότυπα αγώνα με στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει κανονικός αγώνας. Δηλαδή μετά την εκκίνηση οι ποδηλάτες θα κινηθούν όλοι μαζί ακολουθώντας τον οδηγό της κούρσας μέχρι τη Μονή Αγ. Νικολάου από δευτερεύον χωματόδρομο. Μέχρι εκεί η διαδρομή είναι κατηφορική με μήκος 3,57χλμ. και αρνητική υψομετρική 241μ. Στη Μονή θα δοθεί το ελεύθερο για τους αθλητές – συμμετέχοντες. Ακολουθεί η ανάβαση μέχρι τα Πλατάνια της Δίβρης σε κεντρικό χωματόδρομο. Το μήκος της ανάβασης είναι 2.75χλμ. και η θετική υψομετρική 241μ.
Μήκος: 6,32χλμ
Υψομετρική: 838μ.→597μ.→838μ.
Χρόνος: 2 -3 ώρες

 

Για την πεζοπορική διαδρομή θα υπάρχει συνοδός βουνού και αντίστοιχα συνοδός για τον ποδηλατικό αγώνα από το γραφείο Nature In Action.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πεζοπορική διαδρομή και τον ποδηλατικό γύρο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Πρατίλα Λουκά στα τηλέφωνα 2231038007 και 6932271106.     

Η Δίβρη αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λαμίας. Βρίσκεται στο βουνό Όθρυς σε υψόμετρο 800μ. Απέχει από την πόλη της Λαμίας 18χλμ. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται ως εξής: Από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Ε75) στρίβουμε προς Λαμία. Περνάμε έξω από την πόλη ακολουθώντας το δρόμο προς Δομοκό (Ε65). Στο 7ο χλμ. στρίβουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα) για άλλα 11χλμ. Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν αφετηρία και τερματισμός τη θέση Πλατάνια στη Δίβρη Λαμίας. Θέσεις για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων υπάρχουν στην περιοχή Αλώνια στην είσοδο το χωριού. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στη Δίβρη από την προηγούμενη μέρα υπάρχει διαθέσιμος χώρος για αντίσκηνα στο γήπεδο του χωριού όπου υπάρχει και πηγή.

> Αίτηση Συμμετοχής

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004