Τρίτη 28 Μαΐου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Απόψεις & Θέματα
3ήμερο εκμάθησης συντήρησης Ξερολιθιάς
19/9/2011

Από την Πέμπτη, 22 έως και το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με τη συνεργασία των μελών της Τοπικής Επιτροπής Σίφνου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 3ήμερο Εκμάθησης Συντήρησης Ξερολιθιάς στο μονοπάτι από Κάστρο προς Πουλάτη.

Οι παρεμβάσεις στους πεσμένους τοίχους θα γίνουν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μαστόρων της Σίφνου, και θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να μάθουμε την παλιά τεχνική του χτισίματος των ξερολιθιών.

Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του προγράμματος «Αειφόρο Αιγαίο» και του Συμβουλίου Επικοινωνίας της ΕΛΛΕΤ με τη στήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδη. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών για τη σημασία της ξερολιθιάς και τον ευεργετικό της ρόλο στη συντήρηση του εδάφους και την αποφυγή ερημοποίησης των νησιών. Πρόκειται για μια πιλοτική δράση που θα μπορεί από το επόμενο έτος να εφαρμοσθεί και σε άλλα νησιά, για τη διάσωση και την προβολή της ξερολιθιάς ως πρωταρχικό στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. 

Εντάσσεται στο πρόγραμμα "Μονοπάτια Πολιτισμού" της ΕΛΛΕΤ: ένα πρόγραμμα για την σωστή σηματοδότηση και αποκατάσταση μονοπατιών ανά την Ελλάδα με σκοπό την ανάδειξή τους ως διαδρομές με ιδιαίτερο ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον που συμβάλλουν παράλληλα στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Στη Σίφνο το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο, την εταιρεία Terrain και τη βοήθεια της Τοπικής Επιτροπής της ΕΛΛΕΤ, σε μια ευρύτερη προσπάθεια φροντίδας των μονοπατιών του νησιού.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Συμβούλιο Επικοινωνίας της ΕΛΛΕΤ:
    κ. Κ. Στεμπίλη, τηλ: 210 - 32 25 245 (εσωτ. 2) και sepi@ellinikietairia.gr
    Για την συγκεκριμένη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, η συμμετοχή Σιφνίων θα είναι χωρίς κόστος, ενώ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξης των 10 ευρώ/μέρα, για την εν μέρει κάλυψη του κόστους αμοιβής των ντόπιων τεχνιτών. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθούν όσοι δηλώσουν συμμετοχή και για τις 3 ημέρες της εκδήλωσης. 
  • Για ταξιδιωτικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δημοτικό Γραφείο Πληροφοριών, Λιμάνι Καμάρες. Τηλ.: 22840 - 31977, email: dikes@sifnos.gr
  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004