Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Έναρξη της Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
21/9/2012

Για εικοστή χρονιά φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πραγματοποιεί τη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης. Τη σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό της και να προσφέρουν έργο μαζί με τους 3.000 εθελοντές της. Η Σχολή έχει γίνει πλέον θεσμός στην εκπαίδευση στην έρευνα, τη διάσωση και την παροχή Α’ Βοηθειών, καθώς για μια εικοσαετία παρέχει εξειδικευμένη κατάρτιση.

Οι μαθητές παρακολουθούν μια σειρά μαθημάτων, ενώ με το πέρας της Σχολής μπορούν να ενταχθούν σε ένα από τα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (τμήμα Ορεινής Διάσωσης, Υγρού Στοιχείου, Α’ Βοηθειών, Αντιμετώπισης Καταστροφών και Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης). Τα μαθήματα της σχολής περιλαμβάνουν Πρώτες Βοήθειες, Προσανατολισμό, Βασικές Αρχές Επιβίωσης, Τηλεπικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Ναυαγοσωστικές Διαδικασίες, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Αεροδιάσωση, Οργάνωση Επιχειρήσεων και Υποστήριξη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τα εκπαιδευτικά σχολεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρέχουν επιστημονική κατάρτιση και είναι διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ η εκπαιδευτική ύλη βασίζεται στη βιβλιογραφία στο αντικείμενο της έρευνας και διάσωσης, από εμπειρίες που προέρχονται από τη συμμετοχή σε εξειδικευμένες σχολές του εξωτερικού, ενώ ενημερώνεται με νέα δεδομένα από παγκόσμια συνέδρια. Η εκπαίδευση γίνεται από στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και απευθύνεται σε κάθε πολίτη και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Α’ Βοήθειες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και εκπαιδεύουν τον κάθε πολίτη, ώστε να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (19:00 – 21:00) σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονία (Εγνατία 156), ενώ τα σαββατοκύριακα θα γίνονται πρακτικά μαθήματα σε ορεινές περιοχές (Χορτιάτης, Παγγαίο, Όλυμπος). Η διάρκεια της σχολής εκπαίδευσης είναι έξι εβδομάδες και η επιτυχής αποφοίτηση συνοδεύεται από βεβαίωση.

Φέτος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς που θα κάνουν like στη σελίδα της Κεντρικής Διοίκησης της Ομάδας στο facebook να κερδίσουν δύο υποτροφίες για τη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310-310649 (9:00-17:00) και 6945637983.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004