Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές στη σύγχρονη εκπαίδευση
15/5/2007

Λευκάδα, 10 -20 Ιουλίου 2007

Το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΚΕΜΕΠΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκινάει τη διοργάνωση μαθημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες στο πλαίσιο «θερινών σχολείων». Το καλοκαίρι 2007 θα πραγματοποιηθεί το 1ο θερινό σχολείο, στη Λευκάδα, με θέμα: «Εναλλακτικές διδακτικές τεχνικές στη σύγχρονη εκπαίδευση». Την επιστημονική ευθύνη του 1ου θερινού σχολείου έχει η Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και Διευθύντρια του ΚΕΜΕΠΕ κ. Ευγενία Φλογαΐτη.

Τα μαθήματα του 1ου θερινού σχολείου απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εργαζόμενους σε κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς που ασχολούνται με εκπαιδευτικά προγράμματα, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε φοιτητές και σε σπουδαστές.
Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες γνώσεις και δεξιότητες σε σχέση με σύγχρονες διδακτικές τεχνικές και να καταστούν ικανοί να τις εφαρμόζουν με επιτυχία:
- στην καθημερινή διδακτική τους πρακτική
- σε σχολικές δραστηριότητες όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η αγωγή υγείας, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, η τοπική ιστορία
- στην ευέλικτη ζώνη
- στην εκπαίδευση ενηλίκων
- στην άτυπη και μη τυπική εκπαίδευση

Θα διδαχτούν, οι πλέον σύγχρονες διδακτικές τεχνικές με τις οποίες επιτυγχάνονται συμμετοχικά, βιωματικά και επικοινωνιακά περιβάλλοντα μάθησης, όπως: διαλογική αντιπαράθεση, μελέτη περίπτωσης, καταιγισμός ιδεών, παιχνίδι ρόλων, μελέτη πεδίου, εννοιολογικός χάρτης, χιονοστιβάδα, καθώς και οι διδακτικές μέθοδοι του project και της επίλυσης προβλήματος. Στην προσέγγιση των διδακτικών τεχνικών θα χρησιμοποιηθούν παραδείγματα από σύγχρονα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Οι εκπαιδευόμενοι θα εμπλακούν ενεργά στη μάθησή τους συνεργαζόμενοι βιωματικά σε μικρές ομάδες. Θα διδάξουν, μεταξύ άλλων, η κ. Ευγενία Φλογαΐτη, η κ. Γεωργία Λιαράκου, Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου, η δρ. Παρασκευή Βασάλα, η Μαρία Δασκολιά, Λέκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος υλικού και βεβαίωση παρακολούθησης.
Πληροφορίες: κ. Άννα Θεοφιλάτου στο τηλ. 210 9247450, ώρες 09:00 – 17:00, kemepe@ecd.uoa.gr με την ένδειξη «θερινό σχολείο»

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004