Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Εθελοντική πυροφύλαξη της δυτικής Πάρνηθας
29/5/2007
Ο Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ.

Αυτή τη χρονιά, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η Αντιπυρική Περίοδος ξεκίνησε νωρίτερα, από την 1η Μάη 2007. Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής και τα μέλη του, από ανησυχία και αγάπη για τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, οργάνωσαν ομάδες πυροφύλαξης και συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια να προληφθεί οποιαδήποτε καταστροφή του μοναδικού Εθνικού Δρυμού της Αττικής. Με βάση το πυροφυλάκιο στο βουνό Φυλή, οι εθελοντές πυροφύλακες θα βρίσκονται σε επιφυλακή συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ώστε να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, εάν εντοπίσουν εστία πυρκαγιάς, πριν η εξάπλωσή της κάνει αδύνατο τον έλεγχό της. ‘Ηδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 32 εθελοντές και οργανώθηκαν οι πρώτες βάρδιες για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο.
Για να μην αναζητούμε τους ενόχους αφότου γίνει το κακό, ο Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ απευθύνεται σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη , και ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής όπου δραστηριοποιείται, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή και να συμμετάσχει ενεργά στην προάσπιση του φυσικού χώρου που μας έχει απομείνει.
Στους εθελοντές πυροφύλακες θα παρασχεθεί ταυτότητα πυροφύλακα και θα εκπαιδευτεί από ειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής. Η πρώτη εκπαίδευση θα γίνει στη Φυλή την Τετάρτη 30/5/07 από τις 6-9 το απόγευμα.
Ένα "χαμένο" απόγευμα πυροφύλαξης μπορεί να μας χαρίσει πολλά περισσότερα "πράσινα" απογεύματα.

Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής
Ι.Μεταξά & Κοιμ.Θεοτόκου 3, 13351 ΦΥΛΗ, τηλ. 210-2411148, κιν. 6973693552
www.eposfilis.com, email : eposfilis@gmail.com

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004