Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Απόψεις & Θέματα
Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας – Έγκλημα με προηγούμενο
2/7/2007

Δεν θα μπω στη διαδικασία να εκτοξεύσω κατηγορίες προς τους όποιους υπευθύνους αυτής της τεράστιας (ίσως της μεγαλύτερη για το λεκανοπέδιο της Αττικής) οικολογικής καταστροφής. Δεν θα καταγράψω στατιστικά στοιχεία για το ποσοστό του Εθνικού Δρυμού που καταστράφηκε, για το πόσους βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία από την επόμενη κιόλας ημέρα και για το πόσο λιγότερο οξυγόνο θα μπορούμε πλέον να αναπνέουμε. Αυτά τα αφήνω για τα παράθυρα των τηλεοπτικών εκπομπών και τα δελτία ειδήσεων.

Σημασία έχει ότι το δάσος χάθηκε και μαζί με αυτό χάθηκε και ο αγαπημένος προορισμός απόδρασης όλων μας από την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας. Μα πάνω από όλα χάθηκε ένας από τους πλέον σημαντικούς κρίκους στην οικολογική αλυσίδα. Η πολυσήμαντη χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Δρυμού είναι πλέον παρελθόν.

Η οργή και η απογοήτευση ξεχειλίζει αν σκεφτεί κάποιος ότι το έγκλημα δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Τα τελευταία χρόνια έχουνε γίνει στάχτη δάση εκατομμύρια τετραγωνικών μέτρων και μάλιστα σε μία εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις μας επιτρέπουνε να αναπτύσσουμε άπειρες εφαρμογές προστασίας και πρόληψης από καταστροφές και μας δίνουνε μέσα ικανά για την όποια καταστολή αυτών. Η ιστορία όμως, από ότι αποδεικνύεται, δεν μας έχει διδάξει τίποτα. Εξακολουθούμε και εγκληματούμε κατά συρροή κατά του φυσικού περιβάλλοντος και φυσικά τα αποτελέσματα θα πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση μέχρι να κάνουμε κάτι για αυτό. Τι? Αναδάσωση ΤΩΡΑ. Όχι άμεσα ή ως πρώτη προτεραιότητα... ΤΩΡΑ. Όποιο και αν είναι το κόστος σε χρόνο και χρήμα.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004