Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Τα νέα του pezoporia.gr
Απόψεις & Θέματα
Μια προσπάθεια για την προστασία των σπουδαιότερων ελληνικών ποταμών
4/1/2007
Φίλοι και Προστάτες της Ελληνικής Φύσης, γεια σας και Χρόνια Πολλά.

Οι Φίλοι των ελληνικών ποταμών, μια ομάδα από ανθρώπους που αγαπούν την ποτάμια φύση της χώρας μας, προσπαθούν να την αναδείξουν και να την προστατέψουν, έχουν ξεκινήσει τελευταία μια εκστρατεία, για τη προστασία των σημαντικότερων ποταμιών της Ελλάδας από την απειλή των υδροηλεκτρικών έργων. Η απειλή των 400 μικρών υδροηλεκτρικών που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν, χωρίς κεντρικό χωροταξικό σχεδιασμό και συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις ευρύτερες περιοχές – υδρολογικές λεκάνες που επηρεάζονται, δεν πρέπει να αγγίξει τα σπουδαιότερα ποτάμια της χώρας. Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα, με τα 40 κατά τη γνώμη μας σημαντικότερα Ελληνικά ποτάμια, στα οποία επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας. Είναι όλα πλωτά ποτάμια όπου γίνονται καταβάσεις με καγιάκ και ράφτινγκ, αλλά πολλά απ’ αυτά διασχίζονται και με τα πόδια ή ακολουθούνται από μονοπάτια. Είναι όλα ποτάμια δηλαδή, που έχουν τις προδιαγραφές να φέρουν τον άνθρωπο κοντά τους και να τον κάνουν να αγαπήσει τη φύση. Πολλά από αυτά είναι μοναδικής ομορφιάς, ενώ άλλα είναι τόσο απομονωμένα, που αποτελούν πολύτιμα οικοσυστήματα, τα τελευταία καταφύγια φυτών, ζώων και πουλιών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Αυτά τα ποτάμια, πρέπει να προστατευθούν από τις καταστροφικές επεμβάσεις των σχεδιαζόμενων έργων.

Ζητούμε την βοήθειά σας στην προβολή και επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Όλοι όσοι είμαστε φίλοι της φύσης πρέπει να βοηθήσουμε, γι αυτό επισκεφθείτε τη σελίδα μας στη διεύθυνση http://www.teamadara.com/html/for_40rivers_gr.html και υπογράψτε μαζί μας την Αίτηση για την προστασία των 40 σπουδαιότερων ποταμών της Ελλάδας.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα ποτάμια ή φαράγγια που αξίζουν την προσοχή μας και πρέπει να προστατευθούν, αλλά με την Αίτηση αυτή, δηλώνουμε καταρχήν πως είμαστε εδώ, γνωρίζουμε και ενημερώνουμε για τα σχέδια της πολιτείας, για ανάπτυξη υδροηλεκτρικών έργων στο σύνολο των ποταμιών της χώρας και ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα. Από τις 400 προτεινόμενες θέσεις, να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι 40 σημαντικότερες, που έχουν πολλές δυνατότητες οικοτουριστικής ανάπτυξης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Εισβολή των Υδροηλεκτρικών Έργων στην Ελλάδα, στο άρθρο «Μα πόσα ακόμα Υδροηλεκτρικά»: http://www.teamadara.com/html/body_400yhe_mavris_article_gr.html

Για τους Φίλους των Ποταμών
Νίκος Μαυρής

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004