Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
Η μελέτη για τα μονοπάτια της Αίγινας – άλλη μία σκανδαλώδης περίπτωση κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.
26/5/2009

Το θέμα της μελέτης για την διαμόρφωση των μονοπατιών της Αίγινας το αλιεύσαμε από το Internet και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας. Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις σε μονοπάτια συνολικού μήκου μόλις 10 χλμ. με την ταυτόχρονη καταγραφή ιστορικών και πολιτιστικών της περιοχής με κόστος το υπέρογκο ποσό των 800.000€! Το κόστος σε ανάλογα έργα που έχουνε γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν υπερβαίνει τα 1500-2000 € ανά χιλιόμετρο. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό συμπεραίνουμε ότι με 800.000€ θα μπορούσαν να φτιαχτούν μονοπάτια μήκους περίπου 500χλμ. !!! Αρα διερωτούμαστε: ποιοι επωφελούνται από την απίστευτη αυτή σπατάλη;

Το πρωτότυπο κείμενο του σχετικού άρθρου :

Μια άλλη ουσιαστική παρέμβαση για το τουριστικό – πολιτιστικό προϊόν της Αίγινας είναι η διαμόρφωση των μονοπατιών. Πρόκειται για μονοπάτια σε ορεινές κυρίως περιοχές τα οποία σαν σκοπό έχουν να αναδείξουν σημεία αισθητικού, ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

 Πρόκειται για μια παρέμβαση συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων που ξεκινάνε από την περιοχή της Παλιαχώρας και συνεχίζουν προς: τον Άγιο Νεκτάριο, τον παλιό οικισμό της Ψαχνής, τη Χρυσολεόντισσα, το μεγάλο Αλώνι, το οροπέδιο, την Παχιά Ράχη ή το Κέντρο Αγρίων Ζώων, τον Ελαιώνα και καταλήγει στον Μαραθώνα.
Όπως τόνισε η μελετήτρια κα Σαραντάκου, στο μεγαλύτερο μέρος θα πρόκειται για μια πολύ ήπια παρέμβαση (καθορισμός του μονοπατιού με λίθους στα άκρα του), ενώ σε κάποια τμήματα θα γίνουν πιο έντονες παρεμβάσεις (λιθόστρωτα. Παράλληλα θα υπάρχει και σήμανση που θα προσδιορίζει με χάρτες και περιληπτικές πληροφορίες τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία των διαδρομών.

Το έργο θα έχει συνολικό κόστος περί τα 800.000€, ενώ σε πρώτη φάση έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 500.000€. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει τον ημερήσιο διήμερο και τριήμερο τουρισμό και για τους χειμερινούς μήνες. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ε.Ο.Τ. προβλέπει και χρηματοδότηση για την προβολή και διαφήμιση των συγκεκριμένων διαδρομών.

> Δείτε τη σελίδα του άρθρου

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004