Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
Τα νέα του pezoporia.gr
Ειδήσεις
2os Ορεινόs Aγώναs Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας
11/9/2009

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 2ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, ώρα 09:30 στη Δ.Πάρνηθα.

Σκοπός του αγώνα είναι  η ευαισθητοποίηση για την προστασία του δάσους που απέμεινε. Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή της Δυτικής Πάρνηθας, καθώς η διαδρομή του αγώνα κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που δεν επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.  

Η διαδρομή του 2ου Ορεινού Αγώνα Δρόμου, μήκους 17 χλμ. και 550 μ.  (μετρημένη με GPS) κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα και αποτελεί  φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας.  Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια  και δασικούς δρόμους, που συναντούν  σημεία με φυσική και ιστορική σημασία γα την περιοχή, όπως ο ιστορικός Υδραύλακας της «Γιαννούλας», η πηγή Ταμίλθι, το Σπήλαιο του Πάνα, οι Πηγές Αρχαίας Φυλής. Η διαδρομή είναι κυκλική,  με αφετηρία και κατάληξη του αγώνα τις Πηγές Αρχαίας Φυλής,  σημείο που θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων.
Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, αθλητή και μη,  με καλή φυσική κατάσταση.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής,  με την υποστήριξη του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eposfilis.gr και στο τηλέφωνο 210-2411148.

  EnglishGermanSpanishFrenchItalian  
  :: Τα νέα του pezoporia.gr
 
Ανακοινώσεις (40)
Απόψεις & Θέματα (41)
Ειδήσεις (112)
Αγγελίες (1)
 
  :: ΦΩΤΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
   
  :: ΜΕΛΗ
  Εγγραφείτε στο pezoporia.gr και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα των μελών μας. (* απαιτούμενο)  
   
  Διαφημιστείτε στο pezoporia.gr | Συντελεστές | Links
  Created by Nidus Co. (c)2004